Asifort Broker de Asigurare
Produse
Cap. 1. Definitii

1. Broker de asigurari - persoana juridical romana sau straina ,autorizata in baza legii,care pentru clientii sai negociaza sau incheie contracte de asigurare si acorda alte servicii in legatura cu protectia impotriva riscurilor sau cu regularizarea daunelor.

2 .Asistent in brokeraj - persoana fizica sau juridica ce incheie contracte de asigurare in baza unui mandat.

3. Asigurator - persoana juridical romana sau straina autorizata sa exercite activitati de asigurare.

4. Sistemul de cariera - sistem de promovare profesionala pe baza punctelor acumulate de asistentii in brokeraj in urma incheierii contractelor de asigurare.Este deasemenea sistemul ierarhic de comisionare in cadrul ASIFORTcare reglementeaza pozitia asistentului pe treptele de comisionare si relatiile de subordonare intre asistentii in brokeraj.

5. Puncte - reprezinta raportul dintre primele incasate si factor.Punctele se acorda dupa validarea politelor si emiterea decontului.

6. Factor- un numar stabilit de Adunarea Generala a Asociatilor prin care primele incasate se transforma in puncte necesare promovarii asistentilor intr-o treapta superioara de comisionare.


FACTORUL STABILIT = 100.

EX: pentru o prima de asigurare incasata de la client in valoare de 1.000 lei, nr.de puncte realizat de asistent : 1000/100=10 puncte;


7. Decont - este documentul care atesta primele lunare incasate de asistentul in brokeraj. Decontul se emite lunar de catre ASIFORT si cuprinde pe langa primele incasate ,situatia punctelor ,a retinerilor si a comisionelor acordate pentru contractele incheiate in luna de referinta.

8. Structura de vanzari - reprezinta totalitatea asistentilor in brokeraj cu care colaboreaza coordonatorul.Membrii noi intra in mod automat in structura celui care i-a recrutat,acesta devenind coordonator.

9. Coordonator - asistentul in brokeraj care coordoneaza o structura de vanzari formata de asistenti in brokeraj subordonati acestuia.Coordonatorul are dreptul de a incasa diferente de commision din structura constituita.

10. Clientii - persoanele fizice sau juridice pentru care asistentul in brokeraj a intermediate in baza unei imputerniciri,contracte de asigurare validate de asigurator.

11. Contract de asigurare - setul de documente care se incheie intre un Client si Asigurator si care stipuleaza conditiile in care Asiguratorul ofera protectie in cazul aparitiei riscului asigurat.

Noutati
Asigurarile de locuinte - 100 mil. EUR Piata asigurarilor de locuinte se s...
mai mult
In cazul in care intentionati sa tranzitati Serbia in aceasta perioada, va re...
mai mult
De la 1 iulie 2009 se poate aplica procedura de constatare amiabilă de a...
mai mult
Intrebari frecvente
Buna ziua, Pana la ce varsta se poate face asigurare medicala pentru cal...
mai mult